Potravinová alergie

2019-04-08T14:50:09+02:00

Potravinová alergie je nepřiměřená reakce našeho obranného systému na některou složku v potravině. Reagovat můžeme na jednu nebo více potravin. V současné době jejich výskyt mírně stoupá a odhaduje se, že postihují 3-6 % západní populace. Výjimkou je kojenecký věk, kde je výskyt 6-8 %. Reagovat můžeme na jakoukoli potravinu, u malých dětí je to [...]

Potravinová alergie2019-04-08T14:50:09+02:00

Potravinová nesnášenlivost

2019-04-08T14:49:25+02:00

Potravinová nesnášenlivost, odborně intolerance, je nežádoucí reakce na potraviny, na které se nepodílí nás obranný (imunitní) systém. Souvisí s tím, jak naše tělo zpracovává potravu nebo některou její součást. Příčinou může být reakce spojená s procesem trávení, reakce na toxické látky, aditiva, histamin a jiné biogenní aminy, mikrobiální kontaminaci, ale také reakce spojené s poruchami chování a [...]

Potravinová nesnášenlivost2019-04-08T14:49:25+02:00
Přejít nahoru